Managementul stresului pentru locuri de muncă sănătoase

Ştiaţi că stresul este a doua problemă ca frecvenţă a raportării printre problemele de sănătate asociate cu munca în Europa?

Campania „Managementul stresului pentru locuri de muncă sănătoase” 2014-2015 vizează, în principal, sensibilizarea cu privire la stres şi la riscurile psihosociale la locul de muncă şi încurajează angajatorii, managerii şi lucrătorii, precum şi reprezentanţii acestora să colaboreze pentru gestionarea acestor riscuri.

Diminuarea stresului şi a riscurilor psihosociale creează un mediu de lucru sănătos, îmbunătăţind starea de bine a lucrătorilor şi performanţele întreprinderii. Pentru a promova aceste rezultate, campania se axează în principal pe:

– creşterea gradului de sensibilizare privind problema tot mai serioasă a stresului şi a riscurilor psihosociale la locul de muncă;

– furnizarea şi promovarea utilizării unor instrumente şi orientări simple şi practice pentru gestionarea riscurilor psihosociale şi a stresului la locul de muncă;

– sublinierea efectelor pozitive ale gestionării riscurilor psihosociale şi a stresului la locul de muncă, inclusiv a argumentelor economice.

Toate organizaţiile trebuie să ia în considerare stresul şi riscurile psihosociale la locul de muncă. În medie, 51 % din lucrători consideră că stresul la locul de muncă este un aspect obişnuit acolo unde lucrează, iar această cifră este ridicată în organizaţii de toate dimensiunile. În organizaţiile foarte mici (micro) în care lucrează cel mult nouă persoane, 45 % din lucrători consideră stresul la locul de muncă un aspect obişnuit, iar în organizaţiile mai mari acest procent creşte la 54-58 % din lucrători.

Pentru mai multe detalii, accesaţi site-ul oficial al campaniei: https://www.healthy-workplaces.eu/ro

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *