Campania 2012-2013

CAMPANIA LOCURI DE MUNCĂ SIGURE ŞI SĂNĂTOASE 2012-2013
„Împreună pentru prevenirea riscurilor”

În Uniunea Europeană la fiecare 3,5 minute o persoană decedează datorită unui accident de muncă sau îmbolnăvirii profesionale. Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în muncă (EU-OSHA) îşi propune să reducă această statistică prin îmbunătăţirea securităţii şi sănătăţii în toată Europa.

Campania „Locuri de muncă sigure şi sănătoase” este o campanie descentralizată, coordonată de EU-OSHA împreună cu reţeaua de parteneri din cele douăzeci şi şapte de state membre ale UE.

În perioada 2012-2013 Campania se axează pe importanţa ledearship-ului echipei de conducere a organizaţiilor şi implicarea lucrătorilor pentru prevenirea accidentelor de la locul de muncă şi îmbolnăvirilor profesionale.

Sloganul campaniei din acest an este tot:

LOCURI DE MUNCĂ SIGURE ŞI SĂNĂTOASE
Bine pentru tine, bine pentru afacere

Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în muncă:
–    Furnizează informaţii în 24 de limbi prin intermediul site-ului Campaniei www.healthy-workplaces.eu;
–    Oferă pachete suport pentru stimularea şi găzduirea unor activităţi la nivel european şi naţional;
–    Organizează competiţia Premiile europene pentru bune practici şi alte evenimente în care sunt implicate instituţii europene importante (Parlamentul European, Comisia Europeană etc.).
Punctele focale naţionale din statele membre UE promovează, stimulează şi organizează la nivel naţional Săptămâna europeană de securitate şi sănătate în muncă, ce are loc în mod tradiţional în săptămâna 43 (a doua parte a lunii octombrie).

Mai multe informaţii despre campanie găsiţi aici (limba engleză):

http://www.healthy-workplaces.eu/leaflet_en.pdf.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *